Po wymianie Zimmerringu, zregenerowaniu alterantora (też jebnął), wymiany pompy oleju (piszczała jak cholera), oczywiscie zmieniłem paski + 2 rolki. Po zrobieniu na nich 1tys km, ostrej jazdy oba paski się zerwały (wspomaganie i ładowanie) Nie dali mi chyba firmowych, zresztą nie wiem nawet czy jest jakaś różnica. Jak zakładali to mieli problem bo jeden zsuwał się z 1 ząbka. Czy to może być wina nieorginalnych pasków czy coś źle przykręcone? Bo nie wiem czy mam jechać z tak śmieszna żeczą do serwisu już... A boje się ze strzeli w trasie.
Tak wogóle bez ładowania da się przejechać do 10 km mniej więcej.
Awaria silnika
Re: Awaria silnika
Nie jest to wina pasków jeżeli przy montażu już coś było nie tak. Pasek zsuwał się z jednego ząbka to któreś koło albo rolka nie pracuje w osi. Coś może jest krzywe albo ma luz na łożysku.
ZJAR
toM3k, Ja wczoraj składałem swoje auto poszedł mi alternator kupiłem nowy orginalny ,2 paski bosha i 2 napinacze +filtyry oleje.... Powiem Ci tak z paskami nie ma problemu u mnie mimo ze nie orginal pasuja idealnie zajeło mi to 3min wywalic stary władowac nowy wiec jedz do tego serwisu i SPAL TĄ BUDE
jak nie potrafią nawet paska wymienic to niech sie nie biora za takie auto
Co do twojego ładowania to chyba nie wiesz co piszesz....bo mam rozumiec szczelil Ci pasek "klinowy" i nie wiesz co robic

Co do twojego ładowania to chyba nie wiesz co piszesz....bo mam rozumiec szczelil Ci pasek "klinowy" i nie wiesz co robic

Profesjonalny Serwis Samochodowy oraz Pomoc Drogowa www.MatCars.pl
Paski wielorowkowe spadają m.in. jak zamontowane zostaną nie dokładnie, a chodzi o to że jak pasek nie zostanie nałożony całą swoją powierzchnią na koło napędzane, w swoje odpowiednie miejsce i oczywiście na jednej osi z pozostałymi współpracującymi napędami, to oczywiście spadnie.
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.